Avantatges de la Telefonia IP, per què utilitzar VoIP?

Gràcies al desenvolupament de la tecnologia VoIP, en anglès Voice Over Internet Protocol, o transmissió de veu sobre un protocol d’Internet, les empreses i els particulars tenen la possibilitat de combinar la transmissió de veu i dades a través d’un mateix mitjà de comunicació.

El principal avantatge d’utilitzar la tecnologia VoIP rau en la possibilitat d’utilitzar una connexió a Internet com una plataforma de transmissió de dades i trucades de molt baix cost a través de la xarxa. Això permet parlar a qualsevol part del món amb un cost molt menor que la utilització de la xarxa telefònica tradicional.

VoIP permet a un usuari amb accés a una connexió d’Internet, en qualsevol lloc del món, i amb l’equip adequat, fer trucades a través del seu proveïdor amb el mateix cost, sense importar on es trobi. A més, la telefonia IP permet accedir de manera gratuïta a serveis com l’identificador de trucades, els serveis de transferència de trucades en espera, desviar trucades, correu de veu, trucades gratis entre nombres IP a qualsevol destinació, control de cada activitat en temps real , conferències, rellamado automàtic, bloqueig de trucades entrants o línies rotatives, entre d’altres.

La telefonia IP està en ús des de fa més d’una dècada i és avui, gràcies a la disponibilitat de connexions a Internet gairebé arreu del món, el que ha fet que la seva popularitat creixi en gran mesura. D’altra banda, la tendència de l’ús d’Internet va en augment, el que fa pensar en un futur proper on els telèfons tradicionals perdin la batalla contra els beneficis que la utilització de telèfons IP posen a l’abast dels usuaris particulars i les empreses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *