Què és la telefonia IP?

La telefonia IP, Veu sobre Protocol d’Internet o també anomenada VoIP (per la seva sigles en anglès Voice over IP) és la tecnologia que fa possible que el senyal de veu s’enviï a través d’Internet mitjançant un protocol IP (Protocol d’Internet). Així, en lloc d’enviar el senyal de manera analògica, com fa la telefonia convencional, envia la veu en forma digital, en paquets de dades.

La telefonia IP és ideal per muntar una xarxa telefònica des de zero, però també ho és per a la incorporació en una empresa amb els seus pròpia xarxa convencional. Actualment, per ser més eficients, les empreses han de buscar solucions tecnològiques i informàtiques flexibles i rendibles. Les centraletes VoIP són una opció més que potent per a això, ja que fusiona el valor de la centraleta tradicional amb els equips informàtics que permeten crear un sistema telefònic ple de prestacions i avantatges.

La possibilitat d’integració de les comunicacions a l’empresa i valors com el de la descentralització, fan de l’aposta per la telefonia IP un valor segur en la contractació de les empreses.


Avantatges o característiques de la telefonia IP:

  1. Integració amb el sistema informàtic: realitza i rep trucades des d’un telèfon IP o des del teu propi ordinador. La connexió amb el nostre equip permet la integració amb el nostre programa de contactes o el nostre sistema de gestió de clients, per facilitar el marcatge i la gestió de les trucades.
  2. Estalvi de costos: trucades gratuïtes entre les extensions de la teva empresa, reducció de costos de tarifes, 0 establiments de trucada.
  3. Facturació per segons: la majoria de les empreses de telefonia IP ofereixen facturació per segons, la qual cosa suposa un estalvi en el cost total de les teves trucades.
  4. Facilita la descentralització: la possibilitat de configuració en diferents dispositius, amb l’única necessitat de posseir una connexió a internet, faciliten la descentralització del lloc de treball, ja que poden atendre les trucades des de qualsevol lloc.
  5. Llibertat en l’elecció de l’operador: ja que la tecnologia no depèn de l’operador, sinó de la connexió a Internet, tens plena llibertat per escollir l’operador amb el que vols tenir el teu servei.
  6. Llibertat en l’elecció del terminal: pots triar el telèfon que vulguis, sempre que estigui preparat per a la VoIP. Compra un terminal, utilitza el teu smartphone, el teu ordinador, etc. De les teves necessitats dependrà l’equip que hagis utilitzar.

Avantatges de les centraletes basades en telefonia IP:

  1. Gravació de trucades.
  2. Multiconferència.
  3. Millor Atenció al Client.
  4. Recepció de Faxos per correu electrònic.
  5. Programació de trucades.
  6. Menús personalitzats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.